Blogg om bilar

Den här bloggen kommer handla om bilar i allmänhet. Bloggar handlar om dåtid, nutid och framtid. Meningen med bloggar är att antingen roa eller informera läsaren om ett visst ämne, och vi vill att du på ett lättsamt och seriöst sätt skall få reda på mer om bilar och allt som belyser ämnet.

Bilköp

För att kunna ha tillgång till en bil måste man köpa den. Bloggen kommer att beröra bilköp, vad som är värt att tänka på. Vilka fallgropar finns? Behöver man finansiera bilköpet? Vem skall i huvudsak köra bilen? Vilken återförsäljare ska man vända sig till för att hitta just rätt bil? Alla dessa frågor besvaras i bloggen.

Bilägande

När man väl har köpt en bil så skall man på papperet äga bilen. Försäkringar, besiktningar och reparationer skall du som bilägare vara medveten om. Vi hjälper dig att bli insatt i en mängd olika frågor. Vilken försäkring skall jag ha? Kan jag äga bilen tillsammans med någon? Vad är en bilmålvakt? Hur kan jag på bästa möjliga sätt spara undan pengar till mitt bilägande? Du kan också välja vilken registreringsskylt du vill ha, antingen den tilldelade eller välja en helt ny personlig skylt genom att ansöka hos Transportstyrelsen. Man får inte skriva vad som helst på skylten och vi kommer vägleda dig till vad som kan vara lämpligt.

Bilsäljande och bilsamlande

Självklart måste du som fri bilist kunna välja och vraka bland alla bilar som finns på marknaden. Då kan det vara en bra idé att läsa bloggen för att få reda på information om bilförsäljning. Ska jag sälja privat eller med en mellanhand? Vilket pris är lämpligast att sätta som utgångspunkt? Vad händer om det blir budgivning om min bil? Får jag allt på en gång eller gradvis?

Som samlare får du information om vilka bilar som är mest värda att samla på och renovera för bästa möjliga vinst.