Nya bilar

Nya bilar är bilar som kommer direkt från fabrik eller kanske har stått orörda i något år hos en bilförsäljare. Vad är då värt att tänka på vid köp av en ny bil?

Nya bilar

Det finns en uppsjö av nya bilar att köpa. Förutom Volvo och Saab (svenska märken) så är några andra populära bilmärken; Volkswagen, Skoda, Audi, BMW, Peugeot, Toyota, Hyundai, Opel och många fler. Hybridbilar har fått stor publicitet på senare år och säljs av bland andra Mitsubishi och Lexus. Det finns helt enkelt en bil för alla plånböcker, behov och smaker. Nya bilar köps enklast hos en auktoriserad återförsäljare, det går även att beställa bilar som är ovanliga på den svenska marknaden.

Vem köper nya bilar?

Alla som är myndiga kan ingå köpeavtal för en ny bil. Generellt brukar medelålders personer ha bäst möjlighet att köpa en ny bil då de dels har tillräckligt med kapital och dels kommer kunna fortsätta jobba för att betala av på billånet. De allra flesta tar ett billån, som kan läggas upp på ett visst antal månader. Var beredd på att uppläggningsavgift och ränta förekommer i majoriteten av låneerbjudanden.

Unga personer lägger ofta sina slantar på effektstarka och populära bilar medan äldre investerar i säkra, bränslesnåla och rymliga bilar. Ett undantag från den regeln gäller så kallade sportbilar som ofta är dyra som nya och därmed är enklast för äldre förare att införskaffa.

Vad är tilltalande med nya bilar?

De är rena, motorn fungerar i allmänhet bra och inga bildelar är slitna. Allt är helt enkelt i toppkvalitet. Man får ofta en nybilsgaranti på 3 eller 5 år. Nya bilar är också mer miljövänliga och bränslesnåla än äldre fordon. Faktorer som en bilköpare tittar på är bland annat prestanda, säkerhet, komfort, rymlighet, tillbehör, bränsletyp, ABS-bromsar, backkamera, GPS, typ av fälgar och så vidare.