Sköna bilar att titta på

Termen “skön” kan också ha innebörden att något är vackert att titta på. I den här artikeln listas några vackra bilar att beundra, antingen ute på vägarna eller på racingbanan.

Racingbilar

Det finns en uppsjö av racingbilar som är en fröjd för ögat att bevittna. Alla känner nog till bilmärken såsom Ferrari, Porsche, Koenigsegg, Maserati, Lamborghini med flera. Dessa bilar brukar vara snabba och ha stor motorprestanda. Man nämner ofta hur fort bilen kan accelerera från stillastående till 100 km/h. Riktigt bra racingbilar tar sig an uppgiften på omkring 3 sekunder. Dessa ekipage brukar ha vackert strömlinjeformade karosser som är gjorda för hög fart. Märkenas logotyper brukar vara minnesvärda, Ferraris logotyp med en häst i uppåtriktad ställning är kanske den mest klassiska logotypen för en bil oavsett vilken kategori man åberopar.

Racingbilarna brukar ha sköna lädersäten som andas exklusivitet och klass. Såväl ratt som växelspak brukar vara mycket behagliga att vidröra. Trafikregler gäller dock även racingbilar och det är därför viktigt att inte trampa på gasen för hårt, om man nu inte befinner sig i Tyskland på Autobahn där fri fart gäller. I Sverige får man som maximalt köra 120 km/h på vissa motorvägar. Fortkörning kan resultera i böter eller indraget körkort.

Vanliga personbilar

Vanliga personbilar är det mest förekommande fordonen på allmän väg i Sverige. Gillar man tyska bilar så kan man uppskatta Audi, BMW och Mercedes. Volvo är den vanligaste svenska bilen, och vill man likt Zlatan ratta en Volvo så kan exempelvis en XC 90 passa bra. Volvo XC 90 är en SUV vars kraftiga och elegant enkla framtoning passar till alla möjliga sorters tillfällen.

För den miljömedvetne finns hybridbilar att kika på, till exempel Mitsubishi Outlander som körs på både el och fossila bränslen. Det finns en mängd andra personbilar som är vackra att titta på, och du som läsare kan enkelt leta vidare på internet. Lycka till!